Je betaalt per minuut, dus speel zolang als je wilt!
7x Brunswick Goldcrown III 9ft pooltafels
Min. 1 persoon, max. 4 personen per tafel
Je betaalt per minuut, dus speel zolang als je wilt!
7x Brunswick Goldcrown III 9ft pooltafels
Min. 1 persoon, max. 4 personen per tafel
Alleen geldig van maandag t/m woensdag de gehele dag en donderdag t/m zondag van 13:00 tot 19:00
Veel mensen komen bij LQ vanwege de goede sfeer en hoge kwaliteit van onze tafels, of als ontmoetingspunt vooraf aan een avond stappen. Wellicht dat onze top getapt biertjes daar ook aan bijdragen. Als voormalige eigenaren van SC Keizersgracht en The Rex heeft Laser Quest een dot ervaring in Pool en Snooker.
8ball – spelregels
Doel van het spel is dan wel bal 1 t/m 7 (‘hele’) of bal 9 t/m 15 (‘strepen’) en vervolgens de zwart 8-ball in de gaten te spelen. Alle ballen moeten tevoren worden gecalled.
Break
De ballen worden opgelegd met de voorste bal op de footspot, de 8-ball in het midden en op de hoeken links en rechts een ‘hele’ en een ‘streep’. De rest maakt niet uit. De speler die de toss gewonnen heeft mag opstoten, waarbij hij de witte bal van achter de ‘headstring’ op het pack dient te spelen. Hierbij dient een bal gepot te worden of tenminste 4 ballen richting de kopband worden gespeeld. Worden er bij de break 1 of meerdere ballen worden gepot mag de speler doorgaan, zoniet is zijn tegenspeler. Bij de break hoeft niet gecalled te worden.
Wordt in de break de 8-ball gepot, dan mag de speler die gestoten heeft bepalen of hij opnieuw wil breaken of dat de 8-ball terug komt op de spot. Hij blijft dus aan de beurt. Verdwijnt de witte bal bij de break van tafel, dan krijgt zijn tegenstander een ball-in-hand achter de headstring. Dit is alleen zo direct na de break.
Open table
Bij het eerste schot ná de break is het altijd ‘open table’, d.w.z. dat nog niet bepaald is wie de hele of strepen gaat spelen. Dit is ook zo als een speler één of meer ballen heeft gepot in de break. De keuze (‘hele’ of ‘gestreepte’ ballen) wordt pas bevestigd waneer een speler ná de break een bal correct heef gepot. Zolang het ‘open table’ is hoeft een speler niet eerst een hele of streep te raken en mag hij zelfs via de 8-ball een andere ball callen.
Verliezen
Een speler verlies het frame:
- Als hij een foul maakt terwijl hij de 8-ball pot;
- Als hij de 8-ball in de zelfde stoot als waarin hij de laatste objectbal van zijn groep pot;
- Als de 8-ball van de tafel springt;
- Als de 8-ball in een andere pocket als aangeduid valt;
- Als de 8-ball wordt gepot terwijl dit niet de gecallde bal was.
Fouls
- De witte speelbal of een objectbal uit de tafel stoten;
- De speelbal met iets anders dan de pomerans raken;
- De speelbal twee keer raken;
- De speelbal ‘duwen’ i.p.v. stoten;
- Geen band raken, nadat een objectbal geraakt is (zonder dat een bal in een pocket verdwijnt).
Een foul wordt altijd bestraft met een ball-in-hand, de speelbal mag op elke plaats op de tafel worden neergelegd. Een speler mag nooit twee keer.
Ballen die van tafel zijn verdwenen, danwel gepot met een foul of uit de tafel gesprongen, komen niet terug.
Alle ballen moeten vooraf worden ‘gecalled’, d.w.z. dat een speler tevoren moet aangeven welke bal hij in welke pocket gaat spelen. Hij hoeft niet uit te leggen hoe, dus via welke banden of andere ballen. Als hij mist mag hij dezelfde bal in de volgende beurt in een ander gat callen. Valt de bal in een verkeerde pocket blijft deze weg, maar gaat de beurt wel over. Dit is geen foul.
De beurt eindigt als een speler een bal mist of een foul maakt.
Wanneer er een foul wordt gemaakt waarbij de 8-ball niet van het speelveld verdwijnt is dit géén verlies van het frame.
9ball – spelregels
- Doel van het spel is op een geldige manier de 9-ball te potten.
- Bij 9-ball dient altijd eerst de laagst genummerde bal op tafel te worden geraakt, gebeurt dit niet is het een foul.
- Bij 9-ball hoeft een speler ballen niet van tevoren te callen.
- Bij een ball-in-hand direct na de break hoeft in tegenstelling tot 8-ball, de speelbal niet vanuit de kitchen gespeeld te worden.
De break
De ballen 1 t/m 9 worden in een ruitvorm opgelegd, met de 1-ball voor op de footspot en de 9-ball in het midden. Andere ballen willekeurig. De speler stoot op vanachter de headstring en moet de voorste 1-ball raken en tenminste vier genummerde ballen moeten na de break een band raken. Heeft de speler één of meerdere ballen gepot mag hij doorspelen, zoniet is de tegenstander aan de beurt. Pot een speler de 9-ball bij de break, heeft hij direct gewonnen. Valt echter ook de speelbal of gaat deze van tafel dan komt de 9-ball terug op de footspot en krijg de tegenstander ball-in-hand.
Push out
Bij de eerste stoot na de break heeft de speler die aan de beurt is de mogelijkheid om een ‘push out’ te spelen. Dit wordt gedaan als de speler geen mogelijkheid heeft om de 1-ball (of, als de 1-ball tijdens de break verdwenen is, de laagstgenummerde bal op tafel) te potten of safe te leggen. De ‘push out’ moet tevoren worden gecalled en de speler hoeft hierbij geen band te raken, mag wel alle ballen raken en zelfs potten. Als bij een ‘push out’ of bij een foul de 9-ball van het speelveld gaat, wordt deze ‘gespot’, d.w.z. dat hij terugkomt op de spot, of zo dicht mogelijk bij de spot op de headstring als er een bal in de weg ligt.
Fouls
Wanneer een speler 3 beurten achter elkaar een foul maakt, verlies hij het frame. Als een speler op twee fouls staat, dient de tegenstander de speler erop te attenderen dat hij op twee fouls staat. Doet hij dit niet, blijf de tegenstander op twee fouls staan.
- De witte speelbal of een objectbal uit de tafel stoten;
- De speelbal met iets anders dan de pomerance raken;
- De speelbal twee keer raken;
- De speelbal ‘duwen’ i.p.v. stoten;
- Geen band raken, nadat de objectbal geraakt is (zonder dat een bal in een pocket verdwijnt)
- Een foul wordt altijd bestraft met een ball-in-hand, de speelbal mag op elke plaats op de tafel worden neergelegd. Een speler mag nooit twee keer.
- Ballen die van tafel zijn verdwenen, danwel gepot met een foul of uit de tafel gesprongen, komen niet terug. M.u.v. de 9-ball als deze niet rechtmatig is gepot.
- De beurt eindigt als een speler een bal mist of een foul maakt.